Βιογραφικό

Έλλη Ιωσηφίδου

 

Ιατρός Ακτινοδιαγνώστρια

Η γιατρός Ελένη Ιωσηφίδου μεγάλωσε στην Καβάλα, όπου αποφοίτησε το 1998 από το ΕΠΛ με άριστα και την ίδια χρονιά εισήχθη στην Ιατρική του ΑΠΘ, με διάκριση (ο μεγαλύτερος βαθμός στο Νομό Καβάλας).

Το εαρινό εξάμηνο του 2003 παρακολούθησε μαθήματα στο Freiburg της Γερμανίας στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus. Αποφοίτησε από την Ιατρική το 2005, με βαθμό «λίαν καλώς».

Υπηρέτησε μέρος του Αγροτικού της (υπηρεσία υπαίθρου) στην Αυλή – Ελευθερούπολη Καβάλας το 2005-2006 και εν συνεχεία ξεκίνησε τη εξειδίκευσή της στην Ακτινοδιαγνωστική στο Γενικό Νοσοκομείο Δράμας (2006-2008), με διευθυντή τον κύριο Δημήτρη Μελίδη. Το 2008 ολοκλήρωσε το Αγροτικό της στο Καλαμπάκι – Προσοτσάνη Δράμας.

Το 2009, στο χρόνο αναμονής της, μετέβη στη Μ. Βρετανία όπου εργάστηκε ως αναπληρωτής (locum) ιατρός και πέτυχε στις εξετάσεις FRCR part A’ για την ειδικότητα της Ακτινοδιαγνωστικής στο Ηνωμένο Βασίλειο, του Βασιλικού Κολλεγίου Ακτινοδιαγνωστών  (Σεπτέμβριος 2009). 

Το 2010-2013 ολοκλήρωσε την ειδικότητα της Ακτινοδιαγνωστικής στο Γενικό Νοσοκομείο Γεώργιος Παπανικολάου, με διευθυντές τους κυρίους Καλπακίδη και Παλλάδα. Στο διάστημα αυτό, παρακολούθησε ως τμήμα της Ειδικότητας, Παιδοακτινολογία στο Νοσοκομείο Αγία Σοφία Παίδων και Απεικόνιση μαστού στο Νοσοκομείο Άγιος Σάββας Αθηνών. 

Από το 2013 εργάστηκε αδιαλείπτως ως Επικουρική Ιατρός στο Νοσοκομείο Καστοριάς, με συμβάσεις στα διαγνωστικά κέντρα Affidea Καβάλας και Euromedica Τούμπας Θεσσαλονίκης και ως Επικουρική, επίσης, στο Νοσοκομείο της Καβάλας. 

Το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019 εκπαιδεύτηκε στην τεχνική βιοψίας μαστού με υπερηχογραφική καθοδήγηση, στο τμήμα μαστού του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου, με διευθυντή τον κύριο Τσιτουρίδη. 

Από τον Ιούλιο του 2018 διατηρεί Ιδιωτικό Ιατρείο στο κέντρο της Καβάλας.

Αρθρογραφία

1. Ο καρκίνος του μαστού από τη σκοπιά του Ακτινοδιαγνώστη, ομιλία στο κοινό της Καβάλας (ΙΣ Καβάλας) 2014
2. Διερεύνηση και εξέλιξη ενδοεγκεφαλικού αιματώματος στη γέφυρα, προφορική ανακοίνωση, Πανελλήνιο Ακτινολογικό Συνέδριο 2014
3. Διερεύνηση κοιλοτικής βλάβης στον πνεύμονα, προφορική ανακοίνωση, Πανελλήνιο Ακτινολογικό Συνέδριο 2014
4. Φαιοχρωμοκύττωμα, προφορική ανακοίνωση στο Ακτινοδιαγνωστικό Τμήμα του ΓΝ Παπανικολάου, 2012
5. Σπόνδυλος πεταλούδα (butterfly vertebra), poster
6. Οπισθοορθικές κυστικές βλάβες, poster
7. Σύγκριση του ΚΘΔ στην ελικοειδή CT και την α/α θώρακος, προφορική ανακοίνωση
8. Ουρινώματα και πως σχηματίζονται, poster
9. Κυστική πυελοουρητηρίτιδα, poster
10. Δεξιό αορτικό τόξο, poster
11. Ηπατικό αγγειολίπωμα στην ελικοειδή CT και τον υπέρηχο, poster
12. Πυλαιοφλεβική επικοινωνία, poster
13. Περικαρδιακή κύστη, ένα ασυνήθιστο αίτιο θωρακικού άλγους, poster
14. Μύξωμα δεξιού κόλπου, poster
15. Καρδιακή μετάσταση από καρκίνο πνεύμονος, poster
16. Πνευμονικό οίδημα στο ΔΑΛ, poster