Ολιστική προσέγγιση του εξεταζόμενου

Βασική αρχή στην οποία βασίζεται ο τρόπος λειτουργίας του ιατρείου είναι η προσπάθεια συνολικής αξιολόγησης του ασθενούς.
Γίνεται πάντα σύγκριση των αποτελεσμάτων με παλαιότερες απεικονιστικές εξετάσεις, εφόσον αυτές προσκομίζονται. Η συγκριτική παρακολούθηση είναι εντελώς απαραίτητη στη διαγνωστική προσέγγιση του μαστού. Ακόμη, ο συγκριτικός έλεγχος είναι χρήσιμος και στις λοιπές υπερηχογραφικές εξετάσεις, όπως υπερηχογραφήματα κοιλίας, θυρεοειδούς, triplex καρωτίδων, φλεβών και αρτηριών κάτω άκρων, αλλά ορισμένες φορές και στην οδοντιατρική απεικόνιση.
Επίσης, όποτε αυτό κρίνεται απαραίτητο, η γιατρός συνομιλεί με το θεράποντα ιατρό και τους εργαστηριακούς γιατρούς (παθολογοανατόμο, κυτταρολόγο, βιοπαθολόγο). Πιστεύουμε πως η σωστή διάγνωση, που είναι ο βασικός στόχος της γιατρού και του προσωπικού του ιατρείου, είναι αποτέλεσμα συνεργασίας. Στη βάση της συνεργασίας και με σωστή κλινική εξέταση, απεικονιστική διερεύνηση και εργαστηριακή ανάλυση, αποφεύγουμε τα διαγνωστικά λάθη που μπορεί να ταλαιπωρήσουν τον εξεταζόμενο. Τέλος πετυχαίνουμε την καλύτερη και ταχύτερη διεκπεραίωση που δίνει τέλος και στην αγωνία του ασθενούς.